Двама души, притежаващи двойно германско и руско гражданство, бяха арестувани

...
Двама души, притежаващи двойно германско и руско гражданство, бяха арестувани
Коментари Харесай

Германия залови руски агенти, готвели саботажи срещу военни обекти

Двама души, притежаващи двойно немско и съветско поданство, бяха задържани в Германия по съмнение, че са подготвяли саботажни дейности, в това число против военни обекти, които се употребяват от армията на Съединените щати, за да подкопаят военната поддръжка за Украйна, заяви немската прокуратура.

Властите са претърсили домовете и работните места на двамата обвинени, които са упрекнати, че са работили за задгранична разследваща работа, преде Българска телеграфна агенция.

Един от обвинените, разпознат от управляващите като Дитер С., от октомври 2023 година е обсъждал вероятни заприказва с лице, обвързвано с съветските секрети служби, се споделя в известието. Дитер С. е бил квалифициран да извърши бомбени набези и палежи против военни обекти, в това число такива, експлоатирани от американските сили, прецизираха от прокуратурата.

Според сп. " Шпигел " оборудванията включвали военната база " Графенвьор " в южната провинция Бавария, където украински бойци се образоват да употребяват американски танкове " Ейбрамс ".

" Действията са имали за цел по-специално да подкопаят военната поддръжка, предоставяна от Германия на Украйна против съветската военна експанзия ", се споделя в изказването на немските прокурори. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР