Двама души получиха шанс за живот след трансплантация на бъбреци

...
Двама души получиха шанс за живот след трансплантация на бъбреци
Коментари Харесай

Двама души получиха шанс за живот след трансплантация на бъбреци в УМБАЛ Александровска

Двама души получиха късмет за живот след трансплантация на бъбреци в УМБАЛ " Александровска болница ", оповестиха от лечебното заведение

Донорът е мъж на 32 години, изпаднал в мозъчна гибел, в резултат на мозъчен кръвоизлив.

Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна непълнота в Александровска болница, определени с максимален % органна съгласуемост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи.

Мъжът е на 55 години от гр. Плевен и е на хемодиализно лекуване от 2017 година, а дамата е на 29 години от Пловдивски район, на хемодиализно лекуване от 2018г. По думите на началника на Клиниката по урология проф. Марин Георгиев трансплантациите са били затруднени, траяли са по-дълго от предстоящото, с намесата на съдов хирург, защото бъбреците са били с рядка анатомична осебеност - единият е бил с 3 артерии, а другият с 2 вени и 2 артерии.

След интервенцията, трансплантираните се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието им е устойчиво, с доста положителни витални индикатори.

Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР