Двама души от едно от най-потърпевшите населени места от наводнението

...
Двама души от едно от най-потърпевшите населени места от наводнението
Коментари Харесай

Две жертви в Каравелово след потопа: Възрастна жена се самоуби, пенсионер получи инфаркт

Двама души от едно от най-потърпевшите обитаеми места от наводнението в Карловско откриха гибелта си след потопа. Възрастна жена постави завършек на живота си в пловдивското село Каравелово. Става въпрос за локална жителка на 86 години, която се е обесила.

Кметицата на Каравелово опроверга слуховете самоубийството да има общо с бедствената обстановка през последните дни, оповестява в. ". Районът, където старата жена е живеела, не е бил обиден от потопа, нито къщата й.

Втора жертва даде селото след потопа, който удави къщи, аграрни посеви, животни. 76-годишен гражданин на Каравелово е бил открит тазии заран мъртъв в дома си. Предполага се, че той е получил инфаркт. Намерили са го родственици, оповестява.

Къщата на мъжа е била наводнена, а възрастният човек е бил измежду евакуираните, които бяха приютени в кметството две нощи. След това пенсионерът се прибрал в дома си, където е живеел самичък.

От през днешния ден в Каравелово към този момент има обезпечена кола за спешна помощ, която е разполагаем на локалните хора. Медиците от УМБАЛ " Проф. Александър Чирков " - София ще дежурят всеки ден от 7 до 20 часа.

Десетки доброволци и военни и през днешния ден не престават да оказват помощ на потърпевшите от наводнението карловски села. Епидемиологичната конюнктура в потърпевшите села се усложнява. От Регионалната здравна ревизия в Пловдив предизвестиха, че има заплаха от разпространяването на болести. В Сопот, Карлово и още три села вода има, остава в действие възбраната за пиянство и за потребление за битови потребности, защото не е годна, съгласно резултатите т пробите на РЗИ-Пловдив.

Заради прекратени водопроводи обаче ситуацията остава тежко в селата Богдан и Каравелово, оповестява Българска национална телевизия. В село Слатина питейната вода също не доближава. Все още водоснабдяването на селото не е възобновено изцяло. По-рано през днешния ден служебното държавно управление реши да отблокира вода и консерви от държавния запас за нуждаещите се в Карловско.

От Български червен кръст раздават дезинфектанти, одеяла, вода и облекла на потърпевшите. Община Карлово разкри дарителска сметка за поддръжка на потърпевшите. Вече са дейни и две DMS акции - на община Карлово и на три цивилен организации.

Електроуреди и мебели за потърпевшите фамилии, както и поддръжка на родителите, чиито деца стартират учебно заведение - за това ще бъдат изразходвани средствата, получени в акцията на Фондация " Работилница за цивилен начинания ", Национална асоциация на доброволците и Български дарителски конгрес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР