Двама души от администрацията на президента Румен Радев са сътрудничели

...
Двама души от администрацията на президента Румен Радев са сътрудничели
Коментари Харесай

Двама души от администрацията на президента се оказаха с агентурно минало

Двама души от администрацията на президента Румен Радев са сътрудничели на Държавна сигурност. Това демонстрира информация на Комисията по досиетата, която е проверила основният секретар, началникът на кабинета, секретарите, съветниците, ръководителите на отдели и ръководителите на браншове в екипа на президента.

Съветникът на Радев по сигурност и защита Илиан Алипиев е бил щатен чиновник на Държавна сигурност, само че не се оповестява неговият агентурен псевдоним. Той беше назначен на настоящия си пост в края на февруари.

След 1989 година Алипиев е работил на управителни оперативни длъжности в системата на специфичните служби в Министерството на вътрешните работи и Министерството на защитата. Той е специализирал в Колежа по интернационалните връзки и въпроси на сигурността " Джордж Маршал ".

Другият член на екипа на президента с принадлежност към Държавна сигурност е Иван Димитров. Той е шеф на дирекция " Протокол " от началото на февруари тази година. Неговият псевдоним е бил Ясен и е бил конфиденциален помощник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР