Двама души, един от които служител на Червения кръст, бяха

...
Двама души, един от които служител на Червения кръст, бяха
Коментари Харесай

Украйна: Русия планира мащабна сухопътна операция в началото на новата годин

Двама души, един от които чиновник на Червения кръст, бяха убити при съветски обстрел против южния украински град Херсон. Заради офанзивата изцяло е прекратено електричеството. Украйна упрекна Русия, че възнамерява огромна сухопътна интервенция при започване на новата година.
Прочетете още
Въпреки унизителното евакуиране на съветските сили от Херсон през ноември градът остава в обсега на съветските оръжия. След поредна офанзива Херсон е напълно без ток, заяви губернаторът на региона Ярослав Янушевич.

Миряна Сполярич – началник на Международния комитет на Червения кръст, заяви, че един от чиновниците на филантропичната организация в Украйна е погубен при съветските набези.

Назначените от Москва управляващи в окупирания град Донецк оповестиха, че са били подложени на един от най-масираните обстрели през последните години от украинската войска. Убит е един човек.

Върховният комисар по правата на индивида към Организация на обединените нации Фолкер Тюрк съобщи, че има доказателства, че съветската войска е екзекутирала 441 цивилни в интервала от началото на войната в Украйна на 24 февруари до 6 април.

Продължават тежките сражения и в региона на град Бахмут на изток.

Главнокомандващият украинската войска военачалник Валерий Залужни съобщи пред английското издание „ Икономист “, че се чака нова съветска офанзива против Киев в първите месеци на 2023 година. По думите му Русия приготвя 200 000 нови бойци, които да прати в Украйна.

Базираният в Съединените щати Институт за проучване на войната оповестява, че Русия ускорява военното наличие в Беларус през последните седмици, само че няма индикации, че самите беларуски сили се готвят за инвазия.

Във Вашингтон Пентагонът разгласи, че уголемява обсега на подготвителните задачи за украинската войска. В Германия ще бъдат обучавани до 500 души месечно. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР