Двама души бяха убити и четирима - ранени при масова

...
Двама души бяха убити и четирима - ранени при масова
Коментари Харесай

Две жертви на поредна масова стрелба в САЩ

Двама души бяха убити и четирима - ранени при всеобща пукотевица в нощен клуб в Индиана. В Чикаго при сходни произшествия през уикенда са починали четирима души.

На този декор група в американския Сенат разгласи, че е договорила законодателна рамка.

Двупартийната група, която работи върху измененията в законодателството за оръжията, включва 20 сенатори. Половината от тях са републиканци, които са твърди последователи на правото на оръжие, а дружно с това и политически съдружници на Националната оръжейна асоциация. С поддръжката на тези 10 републиканци опцията да бъде гласуван законът е действителна, защото с тях и 50 демократи ще има нужните 60 гласа за приемането му.

Не е несъмнено обаче, до каква степен плануваните ограничения ще трансформират тази вълна от принуждение, защото те плануват най-много повече пари за сигурност в учебните заведения, по-сериозни инспекции на досиетата на купувачите на оръжие под 21 години, стимулиране на щатите да ползват свои закони за оръжията, санкции за покупки на огнестрелни оръжия.

Преговорите на сенаторите бяха предшествани от няколко знакови всеобщи стрелби в последно време в страната, измежду които две предишния месец - в учебно заведение в Увалде, Тексас, където бяха убити 19 деца.

В края на предходната седмица в Съединени американски щати имаше многохилядни демонстрации с настоявания за законодателни ограничения за понижаване на насилието с огнестрелни оръжия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР