Двама души бяха убити, а 15 ранени в сблъсъци между

...
Двама души бяха убити, а 15 ранени в сблъсъци между
Коментари Харесай

Двама убити при протест срещу пътна блокада във Венецуела

Двама души бяха убити, а 15 ранени в конфликти сред венецуелската войска и стачкуващи в югоизточната част на Венецуела.

Протестиращите се пробваха да попречат на военните да блокират път, с цел да бъде възпрепятствано внасянето на филантропична помощ в страната.

Жертвите са съпрузи. Те и ранените са от индианската общественост Пемон. До конфликтите се е стигнало в община Гран Сабана покрай границата на Венецуела с Бразилия.
Николас Мадуро подреди да бъде затворена границата с Бразилия Той желае да бъде спрян достъпът на западна филантропична помощ в страната
Същевременно бразилски боен аероплан, претрупан с хранителни артикули и други хранителни запаси кацна през днешния ден във военновъздушната база Боа Виста в бразилския щат Рорайма, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Щатът се намира на границата с Венецуела, затворена по разпореждане на венецуелския президент Николас Мадуро от през вчерашния ден.

Снимка: EPA

Самолетът излетя от бразилската столица с 23 тона мляко на прахуляк и 500 комплекта артикули за оказване на първа помощ. Вчера различен аероплан докара в Боа Виста 51 тона ориз и захар.
Хуманитарна помощ: Венецуела одобри пратка с медикаменти и здравно съоръжение от Русия Церемонията по предаване па помощта се е състояла на интернационалното летище в Каракас
Представители на американската Агенция за интернационално развиване участваха на кацането на самолета през днешния ден. Продуктите докарани с него - общо 138 тона - ще бъдат складирани в базата до края на деня.

После те ще бъдат откарани в Паракаима, граничен град на 215 километра от Боа Виста. Оттам продуктите ще влязат във Венецуела с венецуелски камиони с венецуелски водачи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР