Двама души бяха повалени от опасната инфекция трихоцефалоза в Пловдив.

...
Двама души бяха повалени от опасната инфекция трихоцефалоза в Пловдив.
Коментари Харесай

Опасна инфекция порази двама в Пловдив

Двама души бяха повалени от рисковата зараза трихоцефалоза в Пловдив. Заболяването им е намерено в ранен стадий и откакто са подложени на лекуване, положението им се усъвършенства. Това оповестиха от Националния център по публично здраве и разбори. През предходната година не е имало болни в града и района и сегашните случаи още през януари провокират паника, предизвестяват специалистите.

Заболяване е особено за тропическите региони, само че през последните години се популяризира и в страни с сдържан климат. В България се следи най-често в планинските региони и в гористите местности.

Трихоцефалоза се предизвиква от паразита космоглав. Тя протича с болежка в корема, безапетитие или перверзен усет, главоболие, световъртеж и анемия. При появяването на тези признаци незабавно би трябвало да се потърси помощ доктор, а не да се чака, посъветваха експертите.

При солидна инвазия настава огромно безсилие. Паразитът нерядко провокира инфектиране на апендикса и сляпото черво. Лечението се организира от доктор експерт, като се ползват противохелминтни препарати. В случай, че положението на пациента е тежко, се приема за лекуване в Инфекциозна клиника.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР