Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник

...
Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник
Коментари Харесай

Опитаха да вземат заложник в турския парламент

Двама души бяха задържани за опит за взимане на пленник в турския парламент. Мъж и жена са били арестувани през вчерашния ден следобяд, откакто са се пробвали с бръснач да вземат за пленник чиновник в Меджлиса. У задържаните е бил открит и обгърнат с тиксо макет, който наподобявал взривно устройство. Турските медии оповестиха за случая вечерта.

Когато пристигнали пред първите контролни пунктове на турския парламент, мъжът и дамата поискали среща с народен представител от Истанбул от опозиционната Народнорепубликанска партия. Докато били съпровождани към място, където да изчакат отговор от офиса на депутата, двойката се е пробвала с бръснач, прикован към химикалка, да вземе за пленник чиновник, само че е била бързо обезвредена от защитата, заяви БНР.

Арестуваните са се оказали свързани с дребната крайнолява формация Революционен фронт за национално избавление (DHKP - C), която е оповестена отвън закона в Турция. Срещу тях в предишното са били повдигнати голям брой обвинявания за агитация и участие в терористична организация и образуване на противозаконни манифестации и митинги и увреждане на обществена благосъстоятелност по време на тях, а единият от арестуваните е изтърпял и присъда в затвор в Коджаели по тези обвинявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР