Двама доставчици съобщиха за пълно прекъсване“ на комуникационните и интернет

...
Двама доставчици съобщиха за пълно прекъсване“ на комуникационните и интернет
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Газа отново е потопена в комуникационно затъмнение

Двама снабдители оповестиха за „ цялостно спиране “ на информационните и интернет услугите в Газа

От Асошиейтед прес, 1 ноември 2023 година 1:23 AM

Комуникацията още веднъж е прекратена в Газа, оповестиха двама доставчика рано в сряда. Paltel и Jawwal оповестиха за „ цялостно спиране “ на връзките и интернет услугите в Газа, второто огромно спиране за пет дни. Агенциите за филантропична помощ предизвестиха, че сходни спирания на електрозахранването съществено нарушават работата им в така и така ужасната обстановка в Газа.

Потоп от израелски въздушни удари във вторник против бежански лагер покрай град Газа унищожиха жилищни здания, оставяйки зейнали дупки там, където в миналото са стояли, до момента в който сухопътните войски се биеха с бойците на Хамас в Северна Газа. Премиерът Бенямин Нетаняху отхвърли апелите за преустановяване на огъня. Въпреки че повече от половината от 2,3 милиона палестинци в Газа са напуснали домовете си, няколкостотин хиляди остават на север, където съгласно известията израелски войски и танкове са напреднали от разнообразни страни на град Газа.

Броят на жертвите на палестинците във войната сред Израел и Хамас доближи 8 525, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа. В окупирания Западен бряг повече от 122 палестинци бяха убити при принуждение и израелски нападения.

Повече от 1400 души в Израел бяха убити, множеството от които цивилни погубен при първичното бунтуване на Хамас на 7 октомври, което стартира боевете. В допълнение, към 240 заложници бяха взети от Израел в Газа от екстремистите. Една от пленените, жена израелски боец, беше избавена при интервенция на специфичните сили.

В момента:

1. 5 заложници на Хамас са на независимост, предлагайки известна вяра на фамилии от повече от 200, които към момента са в плен

2. Йеменските бунтовници хуси поемат отговорност за офанзиви против Израел, привличайки техния главен спонсор Иран по-близо до войната на Хамас.

3. Боливия прекъсва дипломатическите връзки с Израел, защото Чили и Колумбия отзовават своите посланици.

4. Amnesty International споделя, че израелските сили са ранили ливански цивилни с бял фосфор.

5. Секретарите на кабинета на Байдън ще упорстват Конгреса да изпрати помощ на Израел и Украйна.

6. Намерете повече от отразяването на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war.

Ето какво се случва в последната война сред Израел и Хамас:

КАИРО — Газа още веднъж претърпя спиране на връзката, оповестиха доставчиците Paltel и Jawwal рано в сряда.

В имейл до Асошиейтед прес групата за отбрана на достъпа до интернет NetBlocks.org удостовери, че Газа „ се намира в разгара на цялостно или съвсем цялостно прекъсване на телекомуникациите в сходство с ” прекъсването на тока през уикенда.

Връзката преди този момент беше прекратена от късния петък до ранната неделя, съвпадайки с навлизането на огромен брой сухопътни войски в Газа в това, което Израел по времето, разказано като нов стадий от войната. Опитите да се свържете с жителите на Газа по телефона бяха несполучливи рано в сряда.

Агенциите за филантропична помощ предизвестиха, че сходни спирания на електрозахранването съществено нарушават работата им в така и така тежката обстановка в Газа. < /p>

ИСЛАМАБАД — Временният министър-председател на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар в сряда осъди последните израелски въздушни удари против бежански лагер покрай град Газа, като прикани интернационалната общественост да играе своята роля в прекратяването на сходни удари.

„ Вчерашната въздушна офанзива против лагера Джабалия, където бяха изгубени стотици животи, в това число дами и деца, беше блестящо увещание за продължаващите израелски бруталности и военни закононарушения в Газа “, сподели Какар в изказване.

Той сподели, че „ такива неоправдателни дейности в никакъв случай не могат да бъдат оправдани или забравени. Светът би трябвало да работи в този момент, с цел да постави завършек на тази кланица. “

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства — Три арабски страни остро разкритикуваха въздушните удари на Израел против бежански лагер покрай град Газа като войната му против Хамас бушува.

Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства разгласиха изказвания, заклеймяващи ударите против лагера Джабалия. Точният брой на жертвите не беше незабавно явен при ударите, макар че един доктор сподели, че стотици са убити и ранени.

Катар, който посредничи в договарянията с Хамас за повече от 200 заложници, които държи от офанзивата си против Израел на 7 октомври, разказва удара като „ ново кръвопролитие против беззащитния палестински народ, изключително дами и деца “. Страната предизвести, че „ разширението на израелските офанзиви в (Ивицата) Газа … е рискова ескалация в хода на борбите, която би подкопала напъните за ходатайство и деескалация. “

___

Авторът на Асошиейтед прес Джон Гамбрел способства.

ВАШИНГТОН — Юнайтед Държавният секретар Антъни Блинкен разгласи проектите си да пътува до Израел в петък, с цел да се съветва с израелски публични лица по отношение на продължаващата им война против Хамас. че Блинкен ще посети Израел „ и по-късно ще направи други спирки в района “. Той не уточни другите планувани спирки.

Блинкен направи незабавно пътешестване до Близкия изток по-рано през октомври, като посети Израел, Йордания, Катар, Бахрейн, Саудитска Арабия, Египет и Обединените арабски емирства.

Водещи истории

ABC Новини онлайн

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР