Двама депутати от Демократична България - зелените Владислав Панев и

...
Двама депутати от Демократична България - зелените Владислав Панев и
Коментари Харесай

Депутати внасят искане за изслушване на Зеленски в българския парламент

Двама депутати от " Демократична България " - " зелените " Владислав Панев и Зорница Стратиева, внасят през днешния ден искане украинският президент Володимир Зеленски да бъде изслушан в българския парламент, както направиха доста други законодателни органи по света.

Зеленски към този момент приказва пред американския Конгрес, английския парламент, Бундестага, италианския парламент, израелския Кнесет и други

За това желание Панев, който е и съпредседател на " Зелено придвижване ", избран отново за подобен и на конгреса на партията предходната неделя, разгласи преди дни.

Все още обаче не е ясно по какъв начин ще се посрещне настояването от страна на левицата, защото в случай че предлагането бъде утвърдено, българските депутати може и да не чуят доста ласкави неща за позицията на София по отношение на войната. От Демократична България към момента сондират мненията вътре в обединението.

Причината е, че към този момент България се държи като страна, която съблюдава " неутралитет ". Отказва да изпрати друга помощ на Украйна, с изключение на филантропичната такава. Вчера президентът Румен Радев прикани държавното управление да изпрати бронежилетки и каски - само че не за сражаващите се против съветската инвазия украинци, а за отбрана на цивилното население. Което даже и да бъде възприето от кабинета, отново не съставлява по този начин желаната от Украйна военна помощ.

При чуванията си в задграничните парламенти Зеленски непроменяемо приканва за военна помощ, като тонът му от време на време е и изострен. Така да вземем за пример пред Бундестага той разкритикува водената от Германия енергийна политика, главно за плана " Северен поток 2 ", който Берлин се принуди да приключи с нахлуването на Русия в Украйна.

" От години немските политици повтарят всекидневно, когато стане дума за Втората международна война: " Никога повече ". Сега виждаме, че това са единствено празни думи и те не костват нищо ", обърна се той към депутатите.

В този смисъл България също има " енергиен грях " към Киев - със скорострелното изграждане на " Турски поток " от кабинета " Борисов " (наричан от някогашния министър председател Бойко Борисов " Балкански " ), чиято цел бе заобикалянето на Украйна при доставките на газ за Европа.

Отделно - украинските управляващи неведнъж се обърнаха за военна помощ към България, против каквато твърдо се афишират от Българска социалистическа партия. Позицията на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " е " за " изпращането на такава. Против са и от " ИТН ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР