Двама членове на Националната гвардия, които трябва да се грижат

...
Двама членове на Националната гвардия, които трябва да се грижат
Коментари Харесай

Откриха терористи сред охраната на Байдън

Двама членове на Националната армия, които би трябвало да се грижат за сигурността по време на церемонията по встъпване в служба на новоизбрания президент Джо Байдън, са лишени от присъединяване в мероприятието, откакто инспекция е открила, че те са свързани с ултрадесни групировки.

За това на Ей Би Си нюз е съобщил формален представител на американските управляващи.

След щурма на Капитолията на 6 януари във Вашингтон бяха изпратени 25 000 военнослужещи за повишение ограниченията за сигурност.

Всичките те са били подложени на доста деликатна инспекция от страна на ФБР, която е посочила, че отстранените военнослужещи са свързани с крайни десни екстремистки групировки.

Характерът на тези връзки, както и това, към кои подразделения принадлежат членовете на армията, към този момент не се разгласяват. "В сходство с разпоредбите, ние не можем да обсъждаме този развой, нито резултатите от инспекцията на военнослужещите, грижещи се за сигурността на церемонията ", се споделя в изказване на Националната армия.

Съобщава се, че скрит план срещу Байдън или някакви други проекти за опит за възпрепятстване на церемонията не са открити.

Решението за увеличаване на ограниченията за сигурност е било взето, откакто на 6 януари последователи на Тръмп, настояващи за отменяне на резултатите от изборите за президент, нахлуха в Капитолия във Вашингтон. Пострадаха десетки души, починаха петима.

Впоследствие ФБР заяви за нови проекти за вълнения, готвени за деня на церемонията по встъпване в служба на Байдън, в това число и въоръжени.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР