Двама британски авиатори тръгват днес от Южна Англия на околосветско

...
Двама британски авиатори тръгват днес от Южна Англия на околосветско
Коментари Харесай

Британци правят околосветски полет със Спитфайър на 76 г.

Двама английски летци потеглят през днешния ден от Южна Англия на околосветско странствуване на борда на именития " Спитфайър ", изтребител от Втората международна война, съобщи Франс прес.

Летателният уред е на 76 години и за околосветския си полет ще бъде лишен от бойното си съоръжение. Свалени са оръдията и мунициите на " Спитфайър " -а. " Искаме хората да се срещнат с цялата хубост и с естетиката на този изтребител, съобщи един от водачите, 58-годишният Стив Брукс. Това е един от най-великите самолети, конструирани в миналото! "

Заедно с 45-годишния летец Мат Джоунс, двамата приключенци имат намерение да прелетят на борда на изтребителя-ветеран 45 хиляди километра за четири месеца. Летците ще се сменят на руля на самолета, като ще прелетят над тридесетина страни.

Британците ще излетят от летището Гудууд в Южна Англия и се надяват наред да кацнат на същото място в края на околосветската си обиколка.

От модела " Спитфайър " са създадени към 20 хиляди бройки. От тях са оживели по-малко от 250, а единствено към петдесетина към момента са в положение да летят, напомня организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР