Двама братя, турски граждани Мустафа и Енгин са задържаните за

...
Двама братя, турски граждани Мустафа и Енгин са задържаните за
Коментари Харесай

Детайли от разследването: Граничният полицай вероятно е жертва на подготвено отмъщение

Двама братя, турски жители Мустафа и Енгин са арестуваните за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. Версиите на проверяващите се усилват. Потвърди се информацията, че оръжието на престъпланието е ловна пушка, предава Българска национална телевизия.

Има нова линия на една от главните версии, а точно тази за трафик на мигранти. Най-вероятно граничният служител на реда Петър Бъчваров е инцидентна жертва на квалифицирано възмездие. Според информация от източници на Българска национална телевизия, най-вероятно, двамата братя са причаквали техен контрагент, който е трябвало да бъде убит. В тъмното те не са различили полицейския автомобил, нито са забелязали полицейската униформа и са стреляли сега, когато Петър Бъчваров с фенера си е осветил разреза в оградата.

Двамата арестувани братя са с богати престъпни досиета в турските служби. Мустафа и Енгин имат регистрации за голям брой обири и през днешния ден бяха изправени пред съда в Одрин, който да разпореди техният арест. При задържането им турските служители на реда са разкрили ловна пушка и 23 броя ловни патрони. Това удостоверява версията, че по граничния служител на реда Петър Бъчваров е стреляно с такова оръжие.

Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор и шеф на Национална следствена служба: " От тялото са извадени проектили, ловни сачми. Т.е. удостоверява се първичната версия, че стрелбата против него е породена от ловно, а не от бойно оръжие ".

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Изстрелите, съдбовните изстрели са пристигнали от турска територия и няма никакво подозрение в този въпрос. Произведени са с ловна пушка ".

Според данните, които проверяващите досега са събрали, Мустафа и Енгин са чакали на границата, в непосредствена непосредственост до отвора в оградата в засада.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Те не са желали да минат през браздата, те на собствен ред са чакали други техни жертви ".

Версиите на проверяващите са две. Двамата братя са очаквали техни сътрудници в бизнеса с трафик на мигранти, които желали да отстранят, с цел да не разделят облагата.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Тези хора са правили закононарушения на територията на Турция. Извършвали са закононарушения най-вероятно по повод навръх мигранти и в един миг са решили, че някой им пречи да правят тези закононарушения ".

На този стадий версията, че са се занимавали с трафик на опиати не се удостоверява, само че работата и по нея продължава.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " В огромна степен е ясно и какво тъкмо са създали и какви са били претекстовете им да го създадат. "

Предполага се, че са стреляли от близо по граничния служител на реда и по тази причина първият изстрел е бил съдбовен, а Петър Бъчваров не е имал никакъв късмет за реакция.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи: " Човешко създание не може да подходи по метода, по който е подходено по отношение на служителя на реда ".

От турската страна на границата са открити 9 гилзи от ловни патрони.

Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи:Убийството е осъществено от турска територия. Гилзите, които са открити от българска страна са от автомат " Калашников ", с който е отвърнал военнослужещия на стрелбата от турска територия.

Допълнителна експертиза на проектилите, извадени от тялото на граничния служител на реда, ще даде отговор на въпроса дали откритото от турските проверяващи оръжие е същото, с което е стреляно по Петър Бъчваров.

Има ограничавания за екстрадицията на турски жители в други страни за предаване на съд. Всичко зависи от това какво ще се схванат двете страни. Най-вероятно е двете следствия да бъдат обединени, а двамата братя Мустафа и Енгин да бъдат съдени от турски съд.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР