Двама братя, единият от които шестокласник, бяха осъдени, след като

...
Двама братя, единият от които шестокласник, бяха осъдени, след като
Коментари Харесай

Братя ограбиха ученик, за да си купят бутонки

Двама братя, единият от които шестокласник, бяха наказани, откакто пребили и ограбили възпитаник. Районният съд в Бяла Слатина им наложи по шест месеца условни присъди.

Петьо и Марсело направили закононарушението през януари 2017 година Шестокласникът Марсело забелязал, че съученикът му М. М. идва на учебно заведение със сребърен ланец. Той почнал да разпитва момчето за грамажа на бижуто, откъдето го е купил и дали не го е боязън да го носи. Тъй като имал потребност от 30 лева, с цел да си купи бутонки за футбол, той споделил с брат си Петьо проект по какъв начин да лишават ланеца – дал му препоръки, какво тъкмо да създадат. Измислил и да се инсценира сборичкване сред тях, с цел да се отвлече вниманието на жертвата.

На 17 януари Марсело отвел съученика си до парфюмериен магазин, където считал, че няма камери. Там ги чакал Петьо, който им изискал пари и почнал да ги псува. Двамата братя се сбили, след което Петьо нападнал и М. М. Ударил го два пъти в носа, нахлупил му качулката на якето на главата и дръпнал сребърния ланец от врата му.

Криминалисти бързо разкрили причинителите. След задържането на братята, Петьо предал на служителите на реда с протокол за непринудено предаване отмъкнатия ланец. Според експертиза цената му възлиза на 215 лева Освен условните присъди, братята имат и тригодишен изпитателен период. Ако през това време извършат закононарушение, ще влязат в пандиза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР