Двама братя-бизнесмени от Ямбол са сред първите, които са видели

...
Двама братя-бизнесмени от Ямбол са сред първите, които са видели
Коментари Харесай

Братя бизнесмени от Ямбол, станали свидетели на стрелбата по Митьо Очите, с покъртителен разказ в съда

Двама братя-бизнесмени от Ямбол са измежду първите, които са видели Димитър Желязков-Митьо Очите след стрелбата по него в ресторанта “4 You ” в Слънчев бряг. Мартин и Калоян Колеви станали очевидци на жестокото събитие на 8 юни 2016 година

Те са и измежду разпитваните по делото против групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му, които са стреляли по Очите и по гарда му Александър Алексиев. Последният бе погубен при престрелката.

По-малкият брат Мартин има компанията „ Сикрет кредит” за разпределяне на заеми, както излиза наяве от името й. Тя е записана в Несебър.
Калоян Колев пък е едноличен притежател на ямболското сдружение „ К. М. Джи пропърти”. Той бил на посетители на брат си в деня на стрелбата.
Двамата бяха измежду разпитаните в съда след Митьо Очите предходната седмица.

Мартин изясни, че минавал около “4 You” инцидентно. Видял Митьо да влиза в заведението и тръгнал да го гони, с цел да го поздрави, тъй като се познавали.
Когато влезнал след него, чул Желязков и Божидар Кузманов да си приказват на всеослушание. Отрече да е видял Очите да протяга ръка с пестник на Кравата. Станал очевидец обаче на стрелбата, която почнала от Георги Иванчев. Радослав Димитров бил другият, стрелял по Димитър Желязков, само че в тил – когато Митьо тръгнал да напуща заведението.

Мартин дефинира в показанията си Александър Алексиев като „ охрана” на Очите, въпреки че това се отхвърля от последния.

В заведението, което било цялостно с хора, настанала „ страшна суматоха”. Митьо Очите викал: „ Удариха ме, удариха ме!”
„ Поех Митьо, държеше се за слабините с дясната ръка”, споделя Мартин Колев в показанията си по досъдебното произвеждане. Те бяха прочетени в правосъдната зала поради разминаване с казаното по време на разпита.

Чул да крещят към Очите: „ Нали си огромна мутра. Ще ти е*а майката!”

Мартин действително е първият, оказал помощ на Димитър Желязков. Придържал го, до момента в който той се изнасял към изхода.
„ Изпуснах Митьо и падна като талпа”, спомня си още Мартин Колев.
След това го поел Дженков – един от компанията на Димитър Желязков, който го вкарал в такси откъм задната врата.

Мартин разказа като едно от основните настоящи лица Иван Терзийски – човек от групата на Кравата. Именно той посрещнал Очите на входа на заведението.
След началото на спора Иван донесъл торба с огнестрелни оръжия на сътрудниците си. Някои бръкнали, с цел да вземат револвери. Един от тях бил Радослав Димитров, който хукнал и почнал да стреля в гърба на Митьо Очите.

Димитър Желязков бил съпроводен от няколко индивида – Сашо Алексиев, Младен, Радо, Кольо, Дженков.
Мартин съобщи, че ги познавал единствено по имена, нямал допирни точки с тях. Все отново живеел от много години в Несебър и всички се познавали.

По време на случая той се разхождал с по-големия си брат Калоян, който му пристигнал на посетители от Ямбол.
Самият Калоян също даде показания пред съда.

Той решил да остане извън, до момента в който брат му влезнал в ресторанта, с цел да поздрави Очите. В един миг почнала стрелбата. Калоян Колев сподели, че видял четирима от групата на Божо Кравата да стрелят. Това били Тодор Славов, Георги Иванчев, Радослав Димитров и Иван Терзийски.
Те стреляли по Митьо Очите, само че също и към него и брат му Мартин.

След въпрос дали Митьо и хората му са извадили оръжие, Калоян отговори: „ Не им остана време”.

Димитър Желязков крещял „ раниха ме, раниха ме”. Той опитвал да се измъкне, съпровождан от Мартин Колев, само че след него тръгнали Георги Иванчев и Радослав Димитров и траяли да го стрелят.

В ресторанта момиченце на към 5 години държало по-малкото си братче, спомня си Калоян Колев.
Той бягал наведен напред обратно около заведението, като бил подгонен от двама души с черна, евентуално полицейска униформа, които стреляли по него. Иван Терзийски също употребявал огнестрелно оръжие против Калоян.
Видял и по какъв начин Божо Кравата бие Кольо (Магарето - б.р.).

Александър Алексиев бил погубен по стичане на събитията. Гардът на Очите бил непрекъснато зад него. Когато Митьо тръгнал да излиза, патроните откъм гърба засегнали съдбовно Алексиев.

Самият Димитър Желязков сподели за Калоян, че го познава от дълго време – „ несъмнено от 20 години”.
Адв. Димо Гочев попита Очите дали Калоян Колев е бил очевидец по делото за атентата против него през 2001 година
„ Не знам, несъмнено, щом казвате”, отговори Желязков.

Калоян пък разяснява проблема със стрелбата във „ 4 You” пред BTV по следния метод: „ К’во да видя. Десет жаби нападнаха един крокодил и желаеха да го изядат.”


Мартин и Калоян Колеви
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР