Двама бракониери са задържани при акция на горски служители в

...
Двама бракониери са задържани при акция на горски служители в
Коментари Харесай

Задържаха учители бракониери край Твърдица

Двама бракониери са арестувани при акция на горски чиновници в Сливенския Балкан край Твърдица. Учудващото в тази ситуация е, че те са учители, разкри бТВ.

„ Получихме няколко сигнала от хора, които са възмутени какво се случва в Твърдишкия Балкан. Обсъдихме го с нашите началници и завишихме наблюдението в региона. За една седмица попаднахме на лица, които бракониерстват. Предполагахме, че в една от дружинките може да се прави бракониерство на сръндак “, описа Юсеин Шакиров, основен специалист в Югоизточното държавно дружество.

В късния следобяд в събота те разкрили колите на ловците в планината и ги изчакали да се върнат, след което ревизирали документите. На тези в първата кола документите били изрядни и ги пуснали, само че във втория автомобил разкрили трупно месо от дивеч, което приличало на сръндак, което е предадено за експертиза.

Горските поискали бележката за лова, само че ловците им споделили, че не е в тях, а във лидера на дружинката. По-късно било открито, че бележката е за лов на дива свиня.

Този път бракониерите били доброжелателни и не правили проблеми, само че има случаи, когато горски чиновници са били убивани, описа Пламен Иванов, основен специалист в Югоизточното държавно дружество.

През последната година има доста нарушавания, защото броят на глиганите е намалял поради африканската чума по свинете и бракониерите отстрелват сръндаци и елени. Цената на един сръндак е 1200 евро, а на планински елен – 5000, описват горските.

Нарушителите са били арестувани за 24 часа, а чиновниците на Югоизточното държавно дружество приканиха институциите да се погрижат нарушителите да бъдат осъдени.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР