Двама бивши служители на Туитър и един саудитец бяха обвинени

...
Двама бивши служители на Туитър и един саудитец бяха обвинени
Коментари Харесай

В САЩ обвиниха двама бивши служители на Туитър в шпионаж в полза на Саудитска Арабия

Двама някогашни чиновници на Туитър и един саудитец бяха упрекнати в Съединени американски щати, че са шпионирали сметки в обществената мрежа в интерес на Рияд, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на американското правораздаването.

Бившите чиновници на Туитър Али Алзабарах и Ахмад Абуамо и саудитецът Ахмед Алмутаири, за който следователи настояват, че е бил консултант по обществените медии на саудитското кралство семейство, са " ровили във вътрешните системи на Туитър, с цел да се снабдят с персонални информации за съперници на саудитския режим и за хиляди други консуматори " на обществената мрежа, се споделя в изказване на федералния прокурор от щата Калифорния Дейвид Андерсън.

Сред сметките е имало и подобен на известен публицист с над един милион почитатели, както и на други авторитетни критици на саудитското държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

Двамата чиновници на Туитър са били възнаградени с часовник и десетки хиляди долари, трансферирани през секрети банкови сметки. Те са упрекнати, че са работили като сътрудници на Саудитска Арабия, без да са се записали като такива пред американските управляващи.

Абуамо е упрекнат и във подправяне на документи и в лъжествидетелстване, когато е бил разпитван от сътрудници на ФБР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР