Двама бивши премиери се изправят един срещу друг - Кирил

...
Двама бивши премиери се изправят един срещу друг - Кирил
Коментари Харесай

Започва делото за половин милион лева на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

Двама някогашни министър председатели се изправят един против различен - Кирил Петков против Бойко Борисов.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” заведе иск против водача на ГЕРБ за половин милион лв..

Жалбата за клюка беше подадена през август поради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са купували газ на повишени цени и са вземали комисионни и средства от медиатори за газа.

 За през днешния ден е планувано първото съвещание по делото.

Кирил Петков съобщи в средата на август, че завежда тъжба за клюка поради думите на водача на ГЕРБ Борисов, че дружно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа. “Този вид неистини няма да бъдат допускани оттук насетне ”, безапелационен бе Петков и разясни, че “има безспорни обстоятелства, събрани от Министерство на вътрешните работи ”. “Ние ще довършим работата по събирането на тези обстоятелства в изпълнителната власт и се надяваме, че той ще отиде в пандиза ”.

По-късно по време на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че решението за ареста му е взето “по време на оргии с пици на кристали ”. “Това за пиците, което чух, за мен звучеше като едни мечти на един остарял човек, който има действителни проблеми ”, разяснява някогашният министър председател Петков.

Той уточни още, че  контрактуваната цена на газа, която съгласно ГЕРБ е била 110 евро, вместо 89 евро. По думите на ръководителя на “Продължаваме Промяната ” контрактуваната от него и Василев цена е била под 30 $ на европейския пазар.

„ Имаме дело с господин Борисов. Аз персонално го осъждам. Мисля, че дори правосъдният развой ще бъде, е плануван за ноември месец “, сподели преди две седмици Кирил Петков, откакто стана ясно, че тече следствие от Националното разследване след сигнала на ГЕРБ до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за по-скъпи доставки на газ.

" Разследва се има ли осъществени закононарушения, има ли повишени цени, има ли ненужни медиатори в доставките, т.е. има ли закононарушения. Ако има закононарушение, което излишно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това, дублирам, няма да остане неусетно и несанкционирано от нас “, съобщи Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор.

„ Защо кабинетът на Кирил Петков и на Асен Василев в продължение на половин година купуваха газ без търг и без конкурс от определени компании, на случайно определени цени “, разяснява Делян Добрев, от ГЕРБ-СДС.

„ Това са политически спекулации в продължаващия парламент с предизборна нотка. Има доста ясна история, има газов хъб „ Балкан “. Той също знае като някогашен министър какво съставлява борсата “, означи Александър Николов, министър на енергетиката в кабинета Петков.

Според ГЕРБ компаниите снабдители са МЕТ и „ Вилтерхаус “.

„ Компанията внася в Европейския съюз количества LNG с генезис от Съединени американски щати, Близкия Изток и Средиземноморския район. Също по този начин купува на всички европейски тържища количества от съответния районен микс “, се споделя в позицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР