Двама български граждани, заподозряни за извършването на киберпрестъпления срещу азербайджанския

...
Двама български граждани, заподозряни за извършването на киберпрестъпления срещу азербайджанския
Коментари Харесай

Двама българи са арестувани в Баку за източване на банкомати

Двама български жители, заподозряни за осъществяването на киберпрестъпления против азербайджанския банков бранш, са задържани в Баку, оповестиха от Министерството на вътрешните работи. Имената им са Мариан Николов Стойчев и Владислав Цветанов Младенов.

По време на следствието е било открито, че двамата, употребявайки специфични устройства, микросхеми и така нататък, са източвали банкомати на територията на столицата Баку, прецизираха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи на Азербайджан.

При разпитите, Стойчев и Младенов са обяснили, че откакто получат цялостната информация за картата, е трябвало да преведат парите от сметката в други сметки, открити с подправени документи в задгранични банки. Това е ставало дружно с останалите членове на проведената незаконна група в европейски страни.

От азербайджанското вътрешно министерство акцентират, че с помощта на професионализма на чиновниците на Управлението за битка с проведената престъпност, осъществяването на закононарушението е било предотвратено навреме. Срещу арестуваните е повдигнато обвиняване по няколко члена от Наказателния кодекс, свързани с нелегално владение на компютърна информация, потребление на електронни носители на данни и други.

Взета им е мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР