Двама българи са обвинени в Съединените щати за създаване на

...
Двама българи са обвинени в Съединените щати за създаване на
Коментари Харесай

Финансова пирамида: Обвинената в САЩ Ружа Игнатова все още се издирва. Задържаха брат ѝ


Двама българи са упрекнати в Съединените щати за основаване на финансова пирамида за милиарди.

След ареста на един от основателите на българската криптовалута OneCoin в Съединените щати управляващите оттатък Oкеана към момента търсят сестра му, която обаче към този миг не попада в регистъра на Интерпол.

Обвинените са Ружа Игнатова и брат ѝ Константин Игнатов. Константин е задържан на 6 март на летището в Лос Анджелис. Сестра му е в неопределеност от 2017 година През 2014 година двамата основали криптовалутата OneCoin.

В събития за набиране на нови членове, които са налични в YouTube, Игнатова неведнъж акцентира прозрачността на бизнеса.

“Ние сме доста, доста прецизни с процедурите за всички, които се причисляват към OneCoin. Правим всичко, което регулаторните органи даже не изискват от нас, с цел да покажем, че сме законен бизнес, който ще се задържи на пазара. Няма компанията ни да стане в действителност огромен международен състезател, в случай че не съблюдаваме правилата”, споделя тя.

До края на 2016 година компанията събрала от вложители близо 3,5 милиарда евро. За този интервал цената на криптовалутата скочила от 50 цента до близо 30 $. Схемата се базирала напълно на неистини и измами, като растежът на цената не е имал нищо общо с търсенето и предлагането.

„ От стартирането на първата ни валута през януари 2015 година нашият растеж експлодира”, споделя още Ружа Игнатова.

Според прокурорите OneCoin, която към момента работи, има повече от 3 милиона членове, които получават комисиони за набиране на нови попълнения за закупуване на пакети с криптовалута.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР