Двама американци се признаха за виновни пред съд в Токио

...
Двама американци се признаха за виновни пред съд в Токио
Коментари Харесай

Двама американци признаха, че са помогнали на Карлос Гон да избяга

Двама американци се признаха за отговорни пред съд в Токио по обвинявания, че са помогнали на някогашния началник на Nissan Карлос Гон да избяга от Япония през декември 2019 година, съобщи Ройтерс.

Обвиненията против ветерана от американските специфични сили Майкъл Тейлър и синът му Питър са, че двамата съзнателно са помогнали на някогашния началник на Nissan да избегне наложеното му наказване. Те са го скрили в огромен сандък за транспортиране на аудио съоръжение, прекарали са го през защитата на летището в Осака и са го натоварили на частен аероплан за Турция. След идването си в Турция Гон е избягал в Ливан, защото близкоизточната страна няма съглашение за екстрадиция с Япония. В момента той се намира в столицата Бейрут, където е израснал.

Майкъл и Питър Тейлър се намират в същия затвор в Токио, където преди време бе арестуван Карлос Гон.

Според японските прокурори Гон е платил на американците 1,3 млн. $ за техните услуги. Те могат да бъдат наказани на три години отнемане от независимост.

Около 99% от хората, упрекнати в закононарушение в Япония, биват приети за отговорни.

По време на бягство Гон бе изправен на правосъден развой по обвинявания за финансови злоупотреби и укриване на приходи. Според японските проверяващи той не е заявил по открития ред хонорари за 9,3 милиарда йени (83 млн. долара), получени като ръководител на съвета на шефовете на Nissan в интервала 2010-2018 година

Гон отхвърля обвиняванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР