Двама актьори от Варна са номинирани за тазгодишната награда Аскеер“.За

...
Двама актьори от Варна са номинирани за тазгодишната награда Аскеер“.За
Коментари Харесай

Номинираха двама актьори от Варна за награда Аскеер

Двама артисти от Варна са номинирани за тазгодишната премия " Аскеер “.

За водеща мъжка роля за наградата ще се бори Константин Соколов за ролята му на Петър в " Ботушът " от Лило Петров, реж. Стоян Радев Ге. К., Театрално-музикален продуцентски център Варна - Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " - Варна.

В раздела за поддържаща мъжка роля, номиниран е Недялко Стефанов за ролята на Симеон в " Ботушът " от Лило Петров, реж. Стоян Радев Ге.К., Театрално-музикален продуцентски център Варна - Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " - Варна.

На 24 май - в деня на най-светлия ни празник, празника на българската книжовност, нематериалност и просвета, в Театър " Българска войска " Фондация " Академия Аскеер " ще връчи за 33-ти път своите награди за достижения в театралното изкуство през миналия сезон.

Наградите " Аскеер " са единствени по рода си театрални награди в България, при които оценките се дават " от актьори - за актьори " и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи спектакъл.

Единадесетте спектаклови категории на " Аскеер 2024 " включват представленията и техните създатели с осъществена премиера в интервала от 1 април 2023 година до 31 март 2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР