Двама активисти от движението Просто спрете петрола трябва да платят

...
Двама активисти от движението Просто спрете петрола трябва да платят
Коментари Харесай

Осъдиха екоактивисти да платят глоба за омазана с торта фигура на крал Чарлз

Двама деятели от придвижването " Просто спрете петрола " би трябвало да платят на музея " Мадам Тюсо " отплата от 3500 английски лири, задето омазаха с веганска шоколадова торта лицето на восъчната фигура на крал Чарлз Трети , заяви ДПА.

Ейли Макфадън (20 г.) и Том Джонсън (29 г.) бяха открити за отговорни за причиняване на вреди от съда в Уестминстър. Екоактивистите омазаха восъчната фигура на 24 октомври предходната година.

Скулптурата на монарха дружно с тези на кралицата консорт и на принца и принцесата на Уелс, оценени сред 75 000 английски лири и 200 000 английски лири, бяха снети от изложбата до идната заран.

Макфадън и Джонсън отхвърлиха да са предизвикали щета за 3500 английски лири, която съгласно музея е цената за пребоядисване, за разчистване на облеклата, на кичурите същинска коса на восъчната фигура. Част от чиновниците на музея се наложило да работят изключително по пет часа, достъпът до музея бил спрян за съвсем един час, през което време не са могли да го посетят до 900 души.

Джонсън, който няма предходни присъди , получи 12-месечна условна присъда и ще заплати 1750 английски обезщетения и 250 английски лири правосъдни такси.

Макфадън, която има три предходни присъди, ще заплати същите обезщетения и такси и бе осъдена също с 12-месечна присъда без отнемане от независимост и 80 часа общественополезен труд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР