Двадесет ученици от 97 СУ „Братя Миладинови“ в София получиха

...
Двадесет ученици от 97 СУ „Братя Миладинови“ в София получиха
Коментари Харесай

Над 1200 ученици се обучават във финансова грамотност


Двадесет възпитаници от 97 СУ „ Братя Миладинови “ в София получиха документите за сполучливо довеждане докрай на програмата "Нашите пари " – акцията за корпоративната обществена отговорност на Visa и българските банки, в която гимназии от цялата страна провеждат часове по финансова просветеност, с цел да преподават основни тематики от стопанската система и персоналните финанси. Децата са част от над 1200 възпитаници от 9 до 11 клас в 49 учебни заведения, които бяха обучавани лице в лице през образователната 2017/2018 година от особено квалифицирани с поддръжката на Visa български учители. Сертификатите бяха връчени от мениджъра на Visa за България Красимира Райчева.

Децата показаха на Красимира Райчева собствен личен план, направен в границите на „ Нашите пари “ – листовка с потребни препоръки по какъв начин учениците могат да икономисват по време на летния сезон.

„ Програмата има за цел да образова младежите по какъв начин да ръководят вярно своите персонални финанси и да се възползват оптимално от финансовите принадлежности, които банковите институции оферират. Важно е потребителите и бъдещите ползватели на финансови артикули да разполагат с нужните знания и умения, с цел да вземат осведомени и верни решения. Нещо повече - съществува тясна връзка сред това да имаш отлични финансови умения и да си сполучлив бизнесмен. Отне ни три години да разработим „ Нашите пари “ за българската просветителна система, само че напъните си костваха. Успешно завършихме тази образователна година на образование и сме решени да продължим в бъдеще, като включваме от ден на ден български учебни заведения всяка година “, сподели госпожа Красимира Райчева, управител на Visa за България.

Програмата „ Нашите пари “ е част от световния ангажимент на Visa за възстановяване на финансовата просветеност на хората по света и следва особено основани за България учебник и образователна тетрадка, които покриват тематики като стопанска система, персонални финанси, бюджетиране, кредитиране и типове заеми, спестявания и така нататък Всеки урок има безвъзмездна за учениците и учителите видео версия, която може да бъде открита на известния уебсайт за самообразование ucha.se в раздел „ Пари и бизнес “.

В поддръжка на напъните си за повишение на финансовата просветеност на идващите генерации, Visa поде акцията Pocket Science, ориентирана към младежи от 9 до 11 клас. Специализираният уебсайт www.pocketscience.bg е основан като онлайн магазин, в който учениците са изправени пред предизвикването да се самообучават посредством видео уроците на ucha.se, след което да ревизират знанията си, като вземат решение проби. Успешно решените проби им носят точки, които служат като виртуални пари и могат да се употребяват за закупуването на облекла от стилната линия Pocket Science, брандирани с забавни финансови слогани като FINEance, Savings 4 Life, 0% Interest, Deposit Queen и други Кампанията провокира огромен интерес измежду учениците, като закупените облекла с финансови познания са общо над 600. Повече информация има на страницата във Фейсбук – Pocket Science.

Благодарение видео уроците, които разрешават самообразование, към края на май програмата „ Нашите пари “, сполучливо миналите тестванията на уеб страницата Pocket Science и подготвените лице в лице деца, статистиката демонстрира, че програмата е достигнала до над 240 000 възпитаници от гимназиите. Първоначалните резултати от входящите и изходящите проби демонстрират над 70% повишение на знанията на учениците по финансова просветеност.

Партньори в дълготрайния план на Visa „ Нашите пари “ са също ВУЗФ (Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси) и онлайн платформата за просветителни видео уроци и извършения на разнообразна тема – ucha.se, на която са оповестени 45 видео уроци на разнообразни финансови тематики, включени в учебника. Учебните материали са отпечатани от издателство Просвета и са направени съгласно високите стандарти за наличие в учебниците. Автор е Красимира Толина – учебен учител и обучител на учители по стопански предмети, с богати и задълбочени експертни знания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР