Двадесет от предварително обявените 24 екипажа ще стартират днес сутринта

...
Двадесет от предварително обявените 24 екипажа ще стартират днес сутринта
Коментари Харесай

20 екипажа на старта на второто състезание в Ихтиман

Двадесет от авансово оповестените 24 екипажа ще започват през днешния ден сутринта във второто издание на рали-спринт Ихтиман, с което се възобновява шампионата в тази дисциплинираност. Три от неявилите се тандеми са български и отсъствието им е основно заради механически проблеми, зародили в двата дни преди надпреварата.

Четвъртият екипаж е този на румънците Тудур Патрутою и Арнолд Кайтану, който поради карантината на навигатора се е отказал да пътува до България. Двамата за първи път участваха в спринта в Дряново в края на август.

Състезанието в Ихтиман, по думите на всички водачи, тази година е направено по този начин, че трасетата да бъдат колкото динамични и забавни, толкоз и сложни. Заслугата е на Комисия Рали в Автомобилна федерация на България, префасонирала главно надпреварата от миналогодишния му вид.

Отделно спринта тук може да се окаже решителен за целия шампионат, тъй като след Ихтиман е финала във Видин, а сега водачът в класирането и любимец за успеха на следващия ден - Милослав Ангелов (Мегапорт, Шкода Фабия R5), води в общото класиране с 30 т.

На 6 т. зад него е младият водач от Панагюрище - Денис Станчовски (Автоцар, Пежо 208 R2), само че автомобилът му е сензитивно по-слаб от Шкода-та на Ангелов.

Единственият водач, който разполага с почти конкурентен автомобил в Ихтиман е Георги Василев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), който не е стартирал до момента тук, а и няма точки от спринта в Дряново.

Така че точно Василев е оня играч, на който Станчовски ще разчита, с цел да ограничи облагата на точки от Ангелов, с цел да не приключи шампионата авансово преди финала във Видин идния месец.
Стартът на първата скоростна отсецка в неделя Ц Язовира 1 (10.91 км) е в 9:57 ч., а след 4 часа и още 4 скоростни стадия колоната ще финишира на пл. Освобождение в Ихтиман в 14:55 ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР