Двадесет милиона евро ще инвестира Цератицит АД в разширяване на

...
Двадесет милиона евро ще инвестира Цератицит АД в разширяване на
Коментари Харесай

Инвеститор влага 20 млн. евро в разширение на завода си за машиностроене в Габрово

Двадесет милиона евро ще влага Цератицит АД в разширение на индустриалните си мощности за металорежещи и специфични принадлежности в Габрово. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система Кирил Петков с представители на компанията. Цератицит възнамерява също по този начин да разкрие и 100 нови работни места, както и да построи нова съвременна индустриална база с логистичен и слънчев парк за лични потребности в Габрово.
По думите на ръководителя на борда и изпълнителен шеф на Цератицит България АД Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и модерни технологии страната ни ще се трансформира в международен център на групата. Тук се възнамерява и RnD, както и обучителен център за висококвалифициран личен състав. На срещата участва и ръководещият шеф на Планзее - Робърт Шранцхофер, който от своя страна уточни, че групата е извънредно удовлетворена от изискванията, които предлага страната ни.
Министър Петков посочи положителното съдействие на компанията с локалните гимназии в областта на дуалното образование и приветства желанието на компанията да влага в зелена сила. Той уточни също по този начин и положителните благоприятни условия за ситуиране на IT център на компанията в страната ни.

Групата " Цератицит " оперира в България от 1996г. Тя е високо софтуерна инженерингова група профилирана в производството на принадлежности и технологии от твърди метали. В завода в България работят 620 души. Компанията се обособява след обединение сред " Планзее ТИЦИТ " - Австрия, и " Цераметал " - Люксембург. И двете компании са с дълготраен опит в производството на твърди сплави.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР