Двадесет и третата Икономическа конферения на Република Китай и Филипините

...
Двадесет и третата Икономическа конферения на Република Китай и Филипините
Коментари Харесай

Тайван и Филипините подписаха 7 нови пакта за сътрудничество

Двадесет и третата Икономическа конферения на Република Китай и Филипините в Манила завърши с общо седем подписани пакта за съдействие в региона на търговията и вложенията.

Двустранното капиталово съглашение е подписано от Гари Сонг-Хуан Лин, представител на тайванската Икономическа и културна работа във Филипините, и Анджелито Тай Банайо, началник на филипинската Икономическа и културна работа в Тайван, от името на съответните им страни. Споразумението има за цел да насърчи двустранните вложения посредством подсилване на механизмите за отбрана.

В хода на двудневната конференция представителите подписаха още и съглашение за взаимно признание на стандартите за сходство на промишлените артикули, както и меморандуми за съгласие в региона на застраховането и възобновимите енергийни източници. Освен това бяха контрактувани и още три съглашения за съдействие сред частни организации от двете страни.

Министерството на стопанската система съобщи, че конференцията е проправила пътя за бъдещото съдействие в области като енергетиката, производството на обувки и текстил и ръководството на водните запаси.

Според Министерството на външните работи Тайван и Филипините се радват на мощни стопански връзки, като си сътрудничат и в редица браншове, измежду които селското стопанство и туризма, а също и в областта на филантропичната помощ, културата и образованието. Статистическите данни на Бюрото за външна търговия сочат, че търговията се е нараснала с 17% на годишна база, достигайки 10.86 милиарда щатски $, което трансформира Филипините в десетия по-големина търговски сътрудник на Тайван.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР