Двадесет и седемте страни в Европейския съюз ще могат да

...
Двадесет и седемте страни в Европейския съюз ще могат да
Коментари Харесай

Всички страни в ЕС ще започнат ваксинацията в един и същи ден

Двадесет и седемте страни в Европейския съюз ще могат да стартират имунизационната си акция против ковид в един и същи ден след позитивно мнение на европейския регулатор за имунизацията на фирмите Pfizer и BioNTech, заяви в сряда председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес.

До седмица първата ваксина ще бъде утвърдена, имунизирането ще може да стартира неотложно. Това е голяма задача, тъй че дано стартираме тези имунизации допустимо най-бързо, всички дружно, в един и същи ден, съобщи Фон дер Лайен, говорейки по видеоконферентна връзка пред Европейския парламент.

Под натиска на Германия Европейската организация по медикаментите разгласи през вчерашния ден, че ще вземе решение за имунизацията на Pfizer и BioNTech на 21 декември, седмица по-рано от в началото плануваното.

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да даде до 23 декември позволение за достъп до пазара в Европейски Съюз на имунизацията против коронавирус на Pfizer и BioNTech.

Говорител на комисията означи, че в случай че на 21 декември европейската организация по медикаментите утвърди имунизацията, Европейска комисия ще има потребност от най-вече два дни, с цел да издаде нужното позволение. По-рано комисията посочи, че решението ѝ ще се нуждае от поддръжката на болшинството от страните в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР