Двадесет и седемте страни членки на ЕС трябва да се

...
Двадесет и седемте страни членки на ЕС трябва да се
Коментари Харесай

ЕК: 27-те трябва да се координират за ваксината на AstraZeneca

Двадесет и седемте страни членки на Европейски Съюз би трябвало да се координират и да приказват с един глас по отношение на имунизацията на AstraZeneca против ковид, с цел да не подхранват недоверието. Това съобщи европейската комисарка по опазването на здравето Стела Кириакидис, представена от Франс прес.

" От значително значение е да следваме един съгласуван метод. Ние би трябвало да приказваме в един глас в Европейски Съюз, с цел да подобрим публичното доверие по отношение на имунизацията ", сподели тя в туит.

Това мнение бе изразено след мнението на Европейската организация по медикаментите, потвърждаващо връзка сред имунизацията на AstraZeneca и извънредно редки случаи на кръвни съсиреци.

Същевременно AstraZeneca съобщи, че европейският лекарствен регулатор и английският здравен регулатор са оценили изгодите от нейната ваксина против ковид, които значително надвишават рисковете.

" Като цяло тези две изследвания потвърдиха, че имунизацията предлага високо равнище на отбрана против всички съществени форми на заболяването и че тези изгоди не престават да надвиват значително над рисковете ", се споделя в изказване на AstraZeneca.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР