Двадесет и първите републикански състезания на Младежки противопожарни отряди Млад

...
Двадесет и първите републикански състезания на Младежки противопожарни отряди Млад
Коментари Харесай

Достойно представяне на младите пловдивски огнеборци от Вапцаров на републиканското първенство

Двадесет и първите републикански надпревари на Младежки противопожарни отряди " Млад огнеборец " се проведoха  в курортния комплекс " Албена ".

Съорганизатори на съревнованието са Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се организират с дейната поддръжка на Българската федерация по пожароприложен спорт. 

Близо 300 възпитаници на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 регионални първенеца, взеха присъединяване в младежката конкуренция.

Областните първенеца на Пловдивска област от СУ " Никола Вапцаров " се показаха почтено и приключиха на 15 място.

" Смея да настоявам, че имахме едно доста положително показване на един млад тим от 8 девойки и 2 момчета. Преборихме тимове, които бяха напълно от момчета, а и по-големи от нас. Нашите огнеборци бягаха чудесно, само че дребни механически неточности ни костваха по-добро класиране. Вярвам, че следващата година ще се оправим още по-убедително ", заяви за  Plovdiv24.bg треньорът на пловдивските деца Васил Савов.

Победител в надпреварата стана отборът на IX ОУ " Панайот Волов “ от Шумен. Те ще показват страната ни в интернационалните игри, които ще се проведат тази година в Словения. Младите огнеборци от СУ " Никола Й. Вапцаров “, Айтос взеха сребърните медали. Трето място зае отрядът от СУ " Пейо К. Яворов “, Чирпан.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР