Двадесет и една годишен мъж, признал, че е искал да

...
Двадесет и една годишен мъж, признал, че е искал да
Коментари Харесай

Девет години затвор за мъжа, заплашил, че ще убие Елизабет II

Двадесет и една годишен мъж, признал, че е желал " да убие кралица " Елизабет Втора с арбалет в замъка " Уиндзор " на Коледа през 2021 година, получи през днешния ден в Лондон деветгодишна присъда, съобщи Франс прес.

Страдащият от психологични разстройства Джасвант Сингх Чаил е задържан сутринта на 25 декември 2021 година наоколо до жилищата на 95-годишната по това време владетелка. Той бил с железна маска и с арбалет. Чаил ще остане в психиатрична клиника, до момента в който положението му разреши да бъде трансфериран в пандиза, гласи присъдата, произнесена от арбитър Николас Хилард, написа.

Кралицата е била в замъка по време на пандемията във връзка празненствата в края на годината дружно с други членове на кралското семейство, измежду които тогавашният принц Чарлз. По време на ареста, откакто навлязъл в периметъра на двореца, нарушителят сподели на полицията, че е " там, с цел да убие кралицата ". По-късно той е откаран в здравно заведение, с цел да му бъде оказана психиатрична помощ.

Наказателно преследван по закона за държавната измяна, който се ползва извънредно рядко, Джасвант Сингх Чаил се призна през февруари за отговорен, че " съзнателно е създал или имал зареден арбалет с желанието да го употребява, с цел да нарани Нейно Величество кралица Елизабет II или да навреди на Нейно Величество ". Той се призна за отговорен и за опасност за ликвидиране и за нелегално владеене на оръжие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР