Двадесет и две са вече жертвите на мощната експлозия в

...
Двадесет и две са вече жертвите на мощната експлозия в
Коментари Харесай

22 са жертвите на срутен от експлозия лукс хотел в Хавана

Двадесет и две са към този момент жертвите на мощната детонация в петзвезден хотел в кубинската столица Хавана. Ранените съгласно последни данни са 74 - 50 възрастни и 14 деца, предадоха международните организации, като се позоваха на кубинските управляващи. 11 от ранените са в съществено положение.

Фасадата на 5-звездния хотел " Саратога ", в който има 96 стаи, два ресторанта и басейн на покрива, е била съществено развалена от детонацията, настъпила малко след 11:00 ч. локално време (15:00 ч. по Гринуич), отбелязва Франс прес. Според кубинската държавна телевизия гърмежът е бил породен от камион, който е доставял природен газ на хотела, само че не е ясно по какъв начин се е възпламенил този газ, отбелязва Асошиейтед прес.

Облак от пушек се издигна над бул. " Прадо ", на който се намира хотелът. Взривът е унищожил и коли, намиращи се наоколо до постройката. Хотелът е бил в ремонт и вътре не е имало туристи, съобщи губернаторът на Хавана Рейналдо Гарсия Сапата.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел посети мястото на гърмежа, дружно с премиера Мануел Мареро и с ръководителя на Народното събрание Естебан Ласо. Президентът опроверга слуховете, появили се в обществените медии, че става дума за атентат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР