Двадесет и деветото заседание на Варненския общински съвет започна в

...
Двадесет и деветото заседание на Варненския общински съвет започна в
Коментари Харесай

Варненските общински съветници гласуват отчета на бюджета

Двадесет и деветото съвещание на Варненския общински съвет стартира в зала " Пленарна " на общината. В дневния ред са включени 11 точки. Сред тях е приемане на годишните финансови доклади за 2021 година на общинските лечебни заведения и сдружения.

Съветниците ще гласоподават също доклада на бюджета на Община Варна за предходната година, както и предлагането за вдишване на общински дълг за реализацията на инфраструктурни обекти. Одобряването на средства за поправки в МБАЛ " Света Анна – Варна “ и Онкоболницата също попада в дневния ред. На гласоподаване ще бъде подложено и настояването за в допълнение финансиране на ремонтни действия в Зоопарка. 

В зала " Пленарна " ще бъдат сложени и тематики от обществената сфера. Една от тях е предлагането за основаване на Съвет по въпросите на обществените услуги. Очаква се съветниците да дадат единодушието си Община Варна да кандидатства за еврофинансиране, с което да се обезпечи грижа в домашна среда и топъл обяд за над 1 200 възрастни и хора с увреждания. Отпускането на еднократни обществени и здравни помощи също е включено в дневния ред.

Предвидено е съвещанието да завърши с полемика с жителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР