Два златни и два бронзови медала спечелиха състезателите на варненския

...
Два златни и два бронзови медала спечелиха състезателите на варненския
Коментари Харесай

Два златни и два бронзови медала за бойците на Вокил

Два златни и два бронзови медала завоюваха състезателите на варненския клуб Вокил. Това стана на първото съревнование от втория кръг на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, което се организира в Габрово. Домакин бе локалния клуб Некст, а мястото на осъществяване - спортна зала „ Орловец “.

Над 150 състезатели от 27 спортни клуба от цялата страна премериха сили в трите рингови стила на кикбокса.

В първия ден от шампионата състезателите на Семеен кодекс Вокил изиграха 3 срещи. Първи излезе Илия Борисов в жанр фул контакт до 81 кг при мъжете клас " Б ". Срещата стартира в негова изгода с струпване на солидна преднина от точки. За страдание в края на рунда Борисов получи прецизен удар с ръка в лицето, който го прати в нокдаун. Въпреки опита си да се съвземе и продължи рефера взе вярното решение, че по-важно е да резервира живота и здравето на състезателите и приключи срещата.

Втора излезе Моника Вълчанова, която дебютира при дамите до 56 кг в жанр лоу кик. Въпреки голямото терзание от първа изява Мони даде всичко от себе си. Малко не й достигна да надвие съперничката си и понесе загуба по точки. 

И Илия, и Моника останаха с бронзови оценки.

Приятната изненада сервира третият участник за деня Румина Георгиева. Тя се състезава в жанр лоу кик при ДСВ до 56 кг и също дебютира. Още с удрянето на първия гонг Руми сподели какво е научила в школата на Вокил и не даде никакъв късмет на своята съперничка. Във вторият рунд след поредна офанзива Руми отхвърли своя конкурент и реферът прекрати срещата. С тази изява тя взе златото и стана и Републикански първенец.

 

Във финалния ден излезе и четвъртият играч на клуба Али Юзеир. Той игра в жанр К1 при ЮСВ до 71 кг. Заедно със съперника си от Семеен кодекс Армеец Симеон Амуджиев Али сподели същинска класа в кикбокса. През по огромната част от мача имаше тъждество като и единия и другия вземаха превес. Няколко пъти  точките прескачаха в двете полета. В третия съдбоносен рунд Али събра всички сили и поведе безапелационно в резултата. С 3:0 съдийски гласа той бе разгласен за победител и завоюва своята поредна републиканска купа.

Така клубът сподели, че е един от водещите в страната в областта на кикбокса.

Следваща спирка е B1B FIGHT NIGHT, която ще се организира на 13 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. Там Али ще се изправи против Теодор Христов от Семеен кодекс Боил. Срещата е професионална по кикбокс в жанр К1 до 67 кг.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР