Два временни безлихвени заема са отпуснати на община Перник от

...
Два временни безлихвени заема са отпуснати на община Перник от
Коментари Харесай

Два безлихвени заема са отпуснати на община Перник от централния бюджет през миналата година

Два краткотрайни безлихвени заема са отпуснати на община Перник от централния бюджет през предходната година, заяви кметът Вяра Церовска.

С единия от тях в размер на 7.2 млн. лв. са рефинансирани три остарели безлихвени заеми към бюджета, отпуснати в интервала 2015-2016 година. Вторият заем от 4 млн. лв. е предопределен за погасяването на просрочени отговорности и осъществяване на заложените в проекта за финансово излекуване ограничения. Той би трябвало да бъде възобновен до 1 декември 2019 година, уточни тя.

На извършената изключителна сесия през днешния ден локалният Общински съвет одобри доклада за осъществяването на бюджета на община Перник за 2017 година и годишния доклад за положението на общинския дълг. От докладите стана ясно, че общината има да погасява част от заеми, отпуснати от фонд "Флаг " и фонд "Енергийна успеваемост " за финансиране на капиталови планове, както и кратковременен банков заем на стойност 1.5 млн. лева, изтеглен за покриване на краткотраен дефицит на средства. Крайните периоди за погасяване на трите заема не са изтекли. Предстои възобновяване и на 2 731 287 лева към централния бюджет., оповестява Българска телеграфна агенция.

Парите са били отпуснати под формата на краткотраен безлихвен заем през 2015 година за осъществяването на план "Изграждане на районна система за ръководство на боклуци в район Перник ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР