Два военно-транспортни самолета излетяха от Русия и кацнаха в Каракас

...
Два военно-транспортни самолета излетяха от Русия и кацнаха в Каракас
Коментари Харесай

Русия изпрати военни самолети във Венецуела

Два военно-транспортни самолета излетяха от Русия и кацнаха в Каракас в границите на продължаващото военно съдействие сред двете страни, оповестява Associated Press, като се базира на админ от Венецуела.

Според източника на организацията, съветски военни чиновници са пристигнали, с цел да обсъдят техническото обслужване на въоръжените сили на Венецуела и образованието на армията, а също и стратегически въпроси. По-рано медиите оповестиха за идването на два военно-транспортни самолети Ан-124 и Ил-62 с 99 съветски военнослужещи отпред с почитан военачалник. Самолетите са доставили 35 тона товари.

Венецуелският ефирен канал NTN оповестява, че съветските военни са в страната за провеждането на двустранни съвещания и визитата им е обвързвана с реализирането на подписани преди този момент контракти. Според изказванията на венецуелски източници групата в Каракас е управлявана от началника на основния щаб на сухопътните войски на Русия военачалник Василий Тонкошуров.

В края на януари т.г. се появи информация за аероплан на съветската самолетна компания Nord Wind, който е кацнал във Венецуела. Тогава представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че в Кремъл не знаят нищо за този автобус и отхвърли известията за изнасянето на златни запаси от Венецуела. Официална Москва е срещу всякаква външна интервенция във вътрешните работи на Венецуела, целящи свалянето на законното държавно управление на настоящия президент Николас Мадуро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР