Два видеоклипа с мечки, бродещи в снега, станаха хит за

...
Два видеоклипа с мечки, бродещи в снега, станаха хит за
Коментари Харесай

Сън не ги хваща: Мечки стряскат шофьори в Родопите ВИДЕО

Два видеоклипа с мечки, бродещи в снега, станаха шлагер за броени часове в обществените мрежи. На двата клипа се вижда, че мечките в Смолянско, макар бялата одеждa на огромна част от планината, още не са заспали зимен сън.
          View this post on Instagram                      

В деня на първия сняг в района, този понеделник, Джамал Чолаков попада на наедрял мечок, до момента в който кара по пътя сред доспатските села Змеица и Късак. Чолаков прави видеоклипа от джипа си. На него внушителното животно крачи постепенно по заснеженото шосе пред автомобила му, стопира се и любопитно следи колата, без боязън души по асфалта.

" Страшно си беше, до момента в който мина около нея, да не скочи ", споделя Джамал Чолаков.

Друга мечка пък беше снимана от Антим Синапов измежду дърветата в курорта Пампорово, покрай пътя. На клипа се вижда по какъв начин мечето се забавлява с първия сняг.

Това не е първата зима, в която горските животни по това време още не са заспали зимен сън. Според експертите, температурите са паднали едвам от няколко дни и мечките още не са изпаднали в заспалост. Щетите от мечки обаче понижиха доста в последните седмици, споделят от еко инспекцията в Смолян.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР