Два вида избори ще се случат в страната през новата

...
Два вида избори ще се случат в страната през новата
Коментари Харесай

Избори за парламент и президент през 2021 г. Ще запази ли Борисов властта?

Два типа избори ще се случат в страната през новата година. В края на март ще се проведат постоянните парламентарни избори. Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на разгласи датата за осъществяване на вота - 28 март. Отлагане макар пандемията от COVID-19 не се чака. Няколко месеца по-късно пък би трябвало да се състоят и президентските избори.

На фона на COVID-19 българският политически хайлайф мъчно реализира консенсус за здравните, обществени и стопански ограничения у нас. Управляващите имаха своя визия за ръководството на рецесията, радикално друга от тази на опозицията. Извънпарламентарните партии пък също не спираше да подлага на критика ръководещата коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти. Макар през 2020 година напрежението върху Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да беше огромно, той бе безапелационен, че няма подаде оставка.

Това ще бъде първият изкаран напълно мандат на ГЕРБ. Най-голямата партия у нас съумя да резервира положителния звук с съдружния си сътрудник Оперативна програма - нещо, което не съумя да направи с Реформаторския блок. Освен това ГЕРБ има поддръжката и на Съюз на демократичните сили на идните избори. Така през идния март ще се взема решение новото бъдеще на страната. Предстоят залагания дали Борисов няма към този момент да се отдръпна от дейната политика. Не един път той загатна, че желае да се посвети единствено на ГЕРБ.

Очаква се борбата за гласа на българите да е изключителна сериозна, а предизборната акция импровизирано към този момент стартира.

През есента ще бъдат свикани президентски избори. Предполага се, че Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на ще се претенденти за втори мандат. Интригата към неговата кандидатура е дали тя ще бъде още веднъж подкрепена от Българска социалистическа партия. В общественото пространство се приказва за раздор сред него и водача Корнелия Нинова, само че от мненията и на двамата по тематиката до този миг това не се удостоверяват. Социолози и политолози означават, че без поддръжката на социалистите Радев мъчно би спечелил още веднъж.

Любопитно ще бъде каква роля ще заеме и Движение за права и свободи при президентските избори.

Още през септември предходната година стана ясно, че Движение за права и свободи не поддържа поведеието на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Това бе маркирано в речта на водача на партията Мустафа Карадайъ при откриването на есеннтата пленарна сесия.

Със сигурност 2021 година ще бъде сложна за ГЕРБ. Освен да впрегнат старания за парламентарните избори, те ще би трябвало да умуват и какъв да е претендентът им за президентския избор. Дали партията ще излъчи по-силна кандидатура от тази на Цецка Цачева, с цел да победи Радев, с който са в извънредно обострени връзки от началото? Може ли да чакаме изненада, като да вземем за пример Борисов да се претенденти за президент? Предстои да забележим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР