Два варианта при така създалата се ситуация в страната вижда

...
Два варианта при така създалата се ситуация в страната вижда
Коментари Харесай

Каракачанов: Предсрочни избори или ново правителство в рамките на това НС

Два разновидността при по този начин създалата се обстановка в страната вижда вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Това са предварителни избори или ново държавно управление в границите на този парламент, на това болшинство, със или без настоящия министър-председател. Това сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация пред публицисти, представен от Българска национална телевизия.
По думите му макар че ръководещата коалиция е имала доста тествания през последните 3 години, сега тя е постоянна.
" В момента се намираме в друга фаза - тестване за държавността като цяло . Коалицията другояче, като болшинство в Народното събрание, е постоянна. Аз съм уверен, че няма да има никакви проблеми с подадения избор на съмнение. Надявам се този избор да е един спор, а не следващото опетняване. Макар че, ще си остана с очакванията, доколкото виждам нещата ", уточни той.
Каракачанов моли за национална отговорност, а не за " евтина битка за власт " .
" Смятам, че по-добрият вид е разговор и държавническо държание, а не евтина битка за власт , тъй като спомняте си този филм – " стани да седна " го следим от 90-91-ва година. Тази война сред институциите следим от началото на прехода - безкрайният и недовършен преход в България ", аргументира се вицепремиерът и регистрира резултатите от тези боричкания за власт – обедняване на нацията, 2 милиона по-малко население, неначетеност, гета с дезинтегрирано население, корупция. ".
Управляващите: След вота на съмнение ще решим за оставките, продължаваме до края на мандата (ВИДЕО)
Според него институционалната война няма по какъв начин да завърши с " капитулацията на някоя от страните ".
" Казвам го преднамерено с боен термин, мисля, че ще ме схванат някои. По-добре договаряния и реализиране на компромис, в сравнение с блян за капитулация и заличаване на съперника. Това няма да докара до нищо положително. Лично аз считам, че разговорът би трябвало да докара до едно съгласие, до една ясна стратегия в границите на идващите 7-8 месеца , написана, в това число по дните от месеца – какво ще се случва и то най-вече ограничения, свързани с стопанската система. Август месец - това, септември - еди какво си и така нататък, тъй като с напредването на времето икономическата рецесия ще се ускорява, и откакто най-силната стопанска система в Европа, а и третата в света – немската, е обезпокоена от провалите, които се чакат, какво остава за нашата стопанска система? ", разяснява той.
Затова той акцентира, че митингът би трябвало да бъде почетен, поради хората с ясни претенции - " рационалните неща би трябвало да бъдат отсети, да бъде стихотворец явен и корав ангажимент, със периоди , другояче никой няма да повярва на нищо ", съобщи той.
Борисов за Радев: Този неузрял фигурант, на който Шиши му реди кабинета
По думите му в по този начин създалата се обстановка - здравият разсъдък, спокойствието и подадената ръка за разговор, са рационалното нещо, което ще ни изведе .
" Иначе алтернативата е ясна. Едни предварителни избори, доста пъстър и накълцан парламент. Може би неспособност за сформиране на държавно управление. Нови избори и по този начин към 10-11 месеца служебни държавни управления, без парламент. Икономиката няма по какъв начин да бъде подкрепена по никакъв метод. Загубите още веднъж ще бъдат за елементарния човек. В края на краищата всеки има глава на раменете си и мозък в главата, с цел да разсъждава ", заключи той.
Каракачанов още веднъж съобщи, че не счита за редно съдружните сътрудници да научават от медиите за поискани и подадени оставки на министри. Малко по-рано през днешния ден след края на Коалиционния съвет министър председателят Бойко Борисов се извини на сътрудниците от " Обединени патриоти " за това си решение.
" Има ясно регламентирано съдружно съглашение. Как става това - посредством, а и със координиране с съдружните сътрудници. Второ, персонално аз считам, че рационалните гласове на обществото. Подчертавам, рационалните, а не тези дето хвърлят камъни, бутилки, бомбички против полицията и търсят кръв, би трябвало да бъдат чути ", безапелационен бе водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР