Два въпроса се обсъждат в неделя на национален референдум в

...
Два въпроса се обсъждат в неделя на национален референдум в
Коментари Харесай

В Швейцария затягат контрола за носене на оръжие

Два въпроса се разискват в неделя на народен референдум в Швейцария. Гражданите се приканват да изразят своето мнение по отношение на стягането на разпоредбите за придобиване на оръжия, за което упорства Европейският съюз, и за законодателството в региона на данъчното облагане на предприятията, предопределено да обезпечи поток на спомагателни средства в пенсионната система.

Новите правила имат за цел да забранят продажбата на автоматизирани оръжия и да открият по-строг надзор върху търговията. В частност става дума за револвери с повече от 20 патрона в пълнителя и пушки за 10 или повече патрона.

Приемането на по-строги правила за придобиване на оръжие от жителите се изисква от директивата на Европейски Съюз, създадена след терористичните офанзиви през 2015 година И въпреки че Швейцария не е част от Европейски Съюз, тя не може да пренебрегне тази инструкция, защото би заплашила, че ще прекрати съдействието си със страните от Шенген, и затова ще се върне към някогашната система за граничен надзор, която би навредила на стопанската система и туризма.

От партиите в четирипартийното държавно управление на Алпийската република единствено дясната Швейцарска национална партия се опълчва на стягането на разпоредбите за придобиване на оръжие, като подлага на критика " диктата на Европейски Съюз ". Според нея директивата на Европейския съюз няма да отбрани Швейцария от тероризъм. Категорично не са съгласни с новите правила и 14 асоциации на спортни стрелби, ловци и търговци на оръжия, заявявайки, че повече от 80% от оръжията, употребявани за пукотевица, ще бъдат неразрешени.

По време на договарянията с Европейски Съюз обаче Берн съумя да реализира редица изключения от директивата на Европейски Съюз за Швейцария. По-специално, швейцарските бойци ще могат да държат военните си оръжия вкъщи и да ги употребяват в спортни стрелби. Стрелкови сдружения ще могат да получават автоматизирани оръжия, въпреки и по по-сложна контролна процедура, в сравнение с преди.

Според социологическо изследване, извършено в края на април, броят на последователите на новите правила за придобиване на оръжия доста надвишава броя на съперниците: 65% от жителите са подготвени да кажат " да " на референдума.

Според същата анкета, с огромна възможност можем да приемем, че по втория въпрос на референдума - по отношение на данъчната и пенсионната промяна - ще има и повече гласове, в сравнение с " срещу ". Реформата, въодушевена от стандартите на Организацията за икономическо съдействие и развиване, планува унищожаване на преференциалното данъчно облагане за редица огромни задгранични компании и едновременното понижаване на общите налози. В същото време в пенсионната система ще бъдат изпратени към 2 милиарда франка (приблизително идентични в долари), които съкровищницата ще получава по-малко годишно, което доста ще понижи планувания за идващото десетилетие недостиг, обвързван с напускането на огромен брой швейцарски жители през интервала на бейби взрив през втората половина на ХХ век. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР