Два украински дрона са ударили два небостъргача в Москва, където

...
Два украински дрона са ударили два небостъргача в Москва, където
Коментари Харесай

Дронове удариха два правителствени небостъргача в Москва

Два украински дрона са блъснали два небостъргача в Москва, където са ситуирани държавни институции. Това удостовери в обществените медии кметът на съветската столица Сергей Собянин.

Той успокои, че вредите са единствено материални и няма убити или ранени. 

Един човек беше ранен при детонация вследствие на конфликта с дроновете, които удариха две офис кули на Московския интернационален бизнес център. Сградите са били " леко развалени ", оповестиха обаче от съветското военно министерство.

Въздушното пространство на Москва беше краткотрайно затворено в неделя, откакто в региона на столицата бяха свалени два безпилотни самолета. Това заяви ТАСС. Руската държавна организация се базира на столичните управляващи.

Московското летище " Внуково " е затворено краткотрайно за излитащи и кацащи полети.

Самолетите се пренасочват към други летища.

Службите за незабавна помощ оповестиха и за детонация в един от небостъргачите на московския квартал IQ, ситуиран в бизнес центъра " Москва сити ". Сградата е била евакуирана, само че случаят не е довел до жертви или съществени вреди.

Кметът на Москва Сергей Собянин обаче разкри, че безпилотни самолети са поразили две здания в бизнес центъра " Москва сити " .

" Тази нощ е имало нахлуване от украински дронове. Леко са развалени фасадите на две офис кули в Сити. Няма жертви или потърпевши ", гласи обява в формалния канал на московския кмет в Telegram.

Според канала Telegram 112 един от дроновете се е разрушил в сред 6 и 7 етаж на единия небостъргач.

При втората постройка, съдейки по фотосите от ТАСС, са развалени първите няколко етажа .

Взривната вълна е отнесла от офиса документите на Министерството на цифровото развиване , което се намира в държавния комплекс в IQ-квартала на територията на " Москва сити ".

Общо в Правителствения комплекс се обитават офисите на седем организации и министерства, съгласно уеб страницата на IQ-квартала .

По информация на ТАСС във въздушната зона на Москва е въведено краткотрайно ограничаване за наличието на всевъзможни летателни апарати във въздуха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР