Два температурни рекорда са отбелязани в градове у нас.На 21

...
Два температурни рекорда са отбелязани в градове у нас.На 21
Коментари Харесай

Температурни рекорди паднаха в два града у нас

Два температурни върха са маркирани в градове у нас.

На 21 октомври в Монтана са измерени рекордните 32,9 градуса. В 1:30 часа през тази нощ пък е регистриран вятър със скорост 70 километра в час, оповестиха от Хидрометеорологична обсерватория - Монтана.

Заради горещините, които приличаха на летните през юли и август, улиците в Монтана опустяха. Магазините още веднъж включиха климатиците, с цел да притеглят клиенти и да охлаждат стоката, кафенета прибраха масите на закрито, с цел да не пострадат клиенти от мощното слънце на открито. Ловци от локални дружинки описаха, че поради необикновените за втората половина на октомври горещини са се отказали от плануваните за почивните дни ловни излети в полето и планината, защото кучетата не гонят дивеча, а и самите те мъчно устоят навън в жегата.

следобедните часове през днешния ден в Монтана се чакат сходни температури, само че евентуално с 2-3 градуса по-ниски, оповестиха синоптиците. При меката зима през тази година в Монтана също имаше рекордни температури в няколко дни в януари и февруари, когато температурите минаха 20 градуса.

Температурен връх от 34,8 градуса по Целзий за днешния ден е регистриран във Велико Търново, оповестиха от Хидрометерологичната обсерватория (ХМО) в града.

Последната най-висока температура за 21 октомври е била измерена преди 31 години, през 1992 година, когато термометърът е отчел 27 градуса. Според Силвия Цонева от измервателната станция най-високите градуси през октомври са били 37,7 градуса и те са били измерени през 1993 година на 15 октомври.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР