Два столични парка са с ново осветление. Това съобщи кметът

...
Два столични парка са с ново осветление. Това съобщи кметът
Коментари Харесай

В Южния и Западния парк в София вече няма нито една неработеща лампа

Два столични парка са с ново осветяване. Това заяви кметът Васил Терзиев във Facebook.

Той уточни, че напълно възобновено е неработещото осветяване на два от най-посещаваните паркове в София - Южен и Западен . Активно се работи това да се случи и в останалите два огромни парка - Заимов и Хиподрума.

Плановете са до март 2025 година да бъдат осъвременени и главните булеварди с LED осветяване.

Терзиев регистрира, че в Южния парк са заменени всички 128 неработещи и остарели осветителни тела. Освен това стартира работа по план за построяването на осветяване по алейната мрежа, която свързва парка (в частта към бул. " Арсеналски " 125) със спирката на градския превоз на ул. " Бяла църква ". Очаква се построяването на новото осветяване да стартира при започване на лятото.

По думи на кмета до края на седмицата напълно ще работи и осветлението в Западния парк. Там са възобновени над 400 осветителни тела. Продължава работата по отстраняването на неработещи стълбове и построяването на изчезнали стълбове и зареждане към тях.

Терзиев отбелязва, че обстановката в парка Заимов е много по-трудна поради извънредно неприятното и рисково положение на оборудванията, в това число и корозирали стълбове. По негови думи това изисква съществено финансиране. Предвижда се дейностите в парка Заимов да лишават още няколко месеца.

За парк Хиподрума се приготвя проект за планиране на осветителната мрежа до края на месеца.

Кметът показва, че стартира и подготовката на план за финансиране на подмяната на остарялото осветяване със модерна светодиодна технология за огромните булеварди . До края на другата седмица планът ще е подготвен и импортиран за гласоподаване в Столичния общински съвет. Предвижда се замяна на 8 000 осветителни тела, тъй че до март следващата година в София да няма нито един огромен и неосветен бул..

Терзиев декларира, че главен фокус през идващите години ще бъде подмяната на остарелите лампи с нови LED тела. Това ще даде опция да се създадат спестявания от поддръжка и сметки за електричество. Спестените средства ще бъдат вложени в създаване на изчезнали стълбове и инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР