Два сребърни медала от международни математически състезания получи петокласничката от

...
Два сребърни медала от международни математически състезания получи петокласничката от
Коментари Харесай

Два сребърни медала от международни състезания за врачанска математичка /снимки/

Два сребърни медала от интернационалните математически надпревари получи петокласничката от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ във Враца Никол Илиева, оповестиха от школото.
Първото отличие е завоювано на финала на интернационалния шампионат Математика без граници, който се организира на 16 август в Несебър. Участие в конкуренцията взеха 690 представители на България и още 930 от 18 страни, които се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргизстан, Северна Македония, Малта, Нигерия, Русия, Румъния, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан, Украйна и Филипините. Въпреки огромната конкуренция, Никол Илиева сподели забележителни познания и се подреди измежду най-хубавите. Другият триумф на младата врачанска математичка е от финалния кръг за купата на интернационалното математическо съревнование Big Bay. В него се включиха близо 1000 възпитаници от Хонг Конг, Тайланд, България, Индонезия и Филипини от предучилищна възраст до 12 клас. Никол, която е част от тима на България, е измежду сребърните медалисти от конкуренцията.
Ограниченията, които бяха наложени през последните месеци поради разпространяването на Коронавирус – 19, не попречиха на ученичката от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ да се подреди измежду най-хубавите в своята възрастова група. От интернационалните математически надпревари тя има 3 златни и 6 сребърни медала. От национални математически надпревари - първи места с оптимален резултат, сребърни и бронзови медали. На Второ място е в Областен кръг на Олимпиадата по математика. Никол чака класиране от други математически надпревари и финали, в които е взела участие. Предстоят ѝ участия във финали през август-октомври 2020 год. Ученичката благодари за поддръжката и помощта на своя класен началник госпожа Ваня Иванова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР