Два случая за пациенти в тежко състояние, които са били

...
Два случая за пациенти в тежко състояние, които са били
Коментари Харесай

Блъснатата вчера жена умира след като две болници са отказали да я приемат

Два случая за пациенти в тежко положение, които са били прехвърляни в лечебни заведения в тежко положение и приключват със гибел, станаха известни последните дни. Още един подобен проблем с вчерашна дата показва ПИК.

Става въпрос за дамата, която през вчерашния ден рано сутринта бе блъсната на пешеходна пътека в София и умря.

Инцидентът е станал малко преди 7:00 ч. на бул. „ Никола Вапцаров” и ул. „ Атанас Дуков”, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Блъснатата жена е на 67 години и е умряла в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. 43-годишният водач е останал на мястото на случая. Алкохолната му проба е негативна “, допълниха от Министерство на вътрешните работи.

Оказва се обаче, че нещата не са тъкмо по този начин.

От ПИК са се свързали със Спешна помощ и научават детайлности. Инцидентът е станал преди 7 часа, като колата за спешна помощ е била на мястото на случая в 7,10 часа.

След оказана помощ на място е потърсен контакт в с най-близката болница „ Токуда “, която отхвърля банкет с претекста, че няма шокова зала, а незабавното й поделение е цялостно.

Трябва да поясним, че дамата е била с открита тежка черепна контузия, като положението й е било сериозно. За да й се окаже съответна помощ, в действителност е трябвало да бъде призната в шокова зала. Това ни обясниха от Спешното.

Последва контакт с ВМА, където имат шокова зала, само че екипът на Бърза помощ получава отвод с претекста, че е цялостно.

След това колата за спешна помощ се свързва с „ Пирогов “, където шоковата зала е на супер равнище. И поемат към незабавния институт. С идването дамата е вкарана в шокова зала, само че лекарите не съумяват да я спасят.

Иначе в София шокови зали има още в ИСУЛ и „ Александровска болница “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР