Два случая от последните дни ни подсещат за нуждата да

...
Два случая от последните дни ни подсещат за нуждата да
Коментари Харесай

БЧК: Над 57% от смъртните случаи на пътя намаляват, ако се окаже навременна първа помощ

Два случая от последните дни ни подсещат за потребността да можем да оказваме пълноценна първа помощ. Катастрофата на Автомагистрала Тракия с буса със сръбските деца, както и случая с мълнията в Приморско. Използваме тези събития като насочна точка за една доста по-широка, огромна и значима полемика обвързвана с публичната ни просвета по оказването на първа помощ. Обучението на претендентите за водачи е базисно, въвеждащо образование, за младежите това е първи конфликт с първа долекарска помощ, сподели в " Денят стартира " доктор Надежда Тодоровска, заместник-директор на БЧК.

Програмата на БЧК, утвърдена от Министерството на здравеопазването и Министреството на образованието, е 8-часова, няма по какъв начин да има доста съществени знания, а единствено въвеждащи. И по тази причина Български червен кръст моли да се вкарат опреснителни курсове за първа помощ.

" Сертификатите, удостоверенията, които издаваме, са годни за целия свят, само че са годни в границите на 5 години след издържане на изпитите при нас ", разясни доктор Тодоровска.

Статистиките демонстрират, е над 57% от смъртните случаи понижават при произшествия на пътя, в случай че се окаже навременна първа долекарска помощ.

Съдържанието на аптечките в колите е контролирано с директива от 2008 година и има потребност от възобновяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР