Два случая на заразяване с новия вариант на COVID-19, който

...
Два случая на заразяване с новия вариант на COVID-19, който
Коментари Харесай

Великобритания призова за трета доза ваксина заради новия вариант на COVID

Два случая на заразяване с новия вид на COVID-19, който бе наименуван Омикрон, са засечени във Англия. И двамата инфектирани са пътували до Южна Африка, Ботсвана, Белгия и Хонконг.

10 страни към този момент са в „ аления лист “ на английското държавно управление. В петък в него бяха сложени Южна Африка, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Лесото и Есватини. А през днешния ден бяха добавени Ангола, Мозамбик, Малави и Замбия. И неделя сутринта идващите от тези страни би трябвало да се канатринират по хотели.

Британсият министър председател Борис Джонсън даде конференция във връзка на новиои вид. Той прикани хората да си слагат трета доза ваксина, тъй като, по думите му, двойно имунизираните не са застраховани против новия вид.

" Както постоянно при нов вид в началната фаза ние не можем да знаем доста неща, само че нашите учени научават от ден на ден с всеки минал час. Изглежда обаче, че Омикрон се популяризира доста бързо и може да се предава сред хора, които са двойно имунизирани “, сподели Джонсън.

Властите оповестиха и промени в режима на тестването. Всички идващи от чужбина ще би трябвало да си вършат PCR тест на втория ден и да се самоизолират. Всички спомагателни ограничения подлежат на преразглеждане след три седмици, добави Борис Джонсън.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР