Два сигнала до главния прокурор ще подаде БСП - за

...
Два сигнала до главния прокурор ще подаде БСП - за
Коментари Харесай

БСП с два сигнала до Цацаров

Два сигнала до основния прокурор ще подаде Българска социалистическа партия - за заплащания ток от "БДЖ-Пътнически транспорти " и за градския превоз в София. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание депутатът Георги Свиленски.

По думите на социалистите от БДЖ са плащали с 20 лв. повече за мегаватчас, защото по подписан контракт цената е 75 лв., а през месец октомври, без анекс или извършена социална поръчка, фактурата е била за 94 лв. на мегаватчас.

„ Два месеца оставихме управлението на БДЖ да изяснява в какво положително финансово положение е, по какъв начин са понижили разноските, по какъв начин са повишили качеството на услугите. Ето по този начин работят в отбрана на публичния интерес – за 3 месеца, вредите за страната и българските жители е 500 000 лева “, съобщи Георги Свиленски.

Той се закани, че в случай че прокуратурата не се самосезира, Българска социалистическа партия ще внесе този сигнал, с цел да ревизира прокуратурата дали вярно са разплащани тези средства.

Друг проблем, по който също ще бъде сезиран основният прокурор, е градският превоз в София. От 28 януари целият градски превоз в столицата се движи без документи, написания, с изтекли контракти, разгласи Георги Свиленски.

Той напомни, че преди няколко месеца Българска социалистическа партия е срещнала обществеността по какъв начин Столична община се готви да подари 36 млн. лева на частни компании, обслужващи градския превоз в София, продължавайки им договорите безпричинно.

„ Тогава посочихме одитен отчет на Сметната палата, съгласно който такива контракти не могат да бъдат сключвани. Позволих си на комисия да попитам изпълнителния шеф на „ Автомобилна администрация “, в наличието на зам.-министъра на превоза Ангел Попов, по какъв начин работи превозът в София “, сподели още националният представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР