Два сибирски тигъра - мъжки и женски, са починали в

...
Два сибирски тигъра - мъжки и женски, са починали в
Коментари Харесай

Два сибирски тигъра починаха в старозагорския зоопарк

Два сибирски тигъра - мъжки и женски, са умряли в Старозагорския зоопарк, заяви Българска национална телевизия. Това е станало през зимата, само че за гибелта им се разбра едвам в този момент.

Нито един от двата тигъра не е претендирал по-специфични грижи. През зимата са им били основани подобаващи условия, обясниха от зоопарка. Въпреки това през декември е умрял тигърът Ширхан . Той е в Старозагорския зоопарк от 2010 година, настанен е там, откакто беше иззет от частни лица. 17-годишният тигър е развил заболяване.

" Това е лимитът може би или малко повече, само че това е много над междинна възраст за подобен тип животно. При аутопсията се оказа, че е развил сепсис, в резултат на една гангрена в предния десен крак, което е документирано. " - изясни доктор Радослав Михайлов, шеф зоопарка в Стара Загора.

Месец след него умира и женската тигрица , която е на 14 години. Тя е получила инфектиране, което се е оказало съдбовно за живота й.

" Другото животно - женското, е с един перитонит . Това е инфектиране на коремната празнина с възпалителна течност в нея, при което мъчно се оцелява. " - уточни доктор Михайлов.

От зоологическата градина в Стара Загора твърдят, че няма заплаха зоопаркът да остане без тигър. Бял тигър - единствен от този тип в България, е измежду най-атрактивните екземпляри там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР